Pravidlá Cookies

Pravidlá Cookies

Informačná povinnosť spoločných prevádzkovateľov

  • cookies –

Informačná povinnosť spoločných prevádzkovateľov 

(ďalej aj ako „zásady OOÚ“)

podľa čl. 13 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) v súlade s

§ 19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov (ďalej len „zákon“).

SPOLOČNÍ PREVÁDZKOVATELIA: 

Členovia skupiny MG*

Kontaktné údaje Prevádzkovateľa:  Kontaktná osoba: MG GDPR, s.r.o.

Tel.č.: 032 285 80 20                              

e-mail: gdpr-mgbs@mg-service.sk                        

adresa: Kukučínová 7587, 911 01 Trenčín

Práva dotknutých osôb

Dotknutou osobou je fyzická osoba, ktorej osobné údaje spracúvame, najmä, nie však výlučne sú to zamestnanci a klienti. Takéto dotknuté osoby, o ktorých sú spracúvané osobné údaje v našich informačných systémoch pre konkrétne vymedzené účely disponujú právami, ktoré si môžu uplatniť písomne alebo elektronicky u kontaktnej osoby spoločných prevádzkovateľov. Dotknutá osoba ste VY. 

Právo na prístup k osobným údajom

t.j. právo získať od kompetentnej osoby potvrdenie o tom, či dochádza k spracúvaniu osobných údajov dotknutej osoby, ktorá svoje právo uplatnila, ako aj právo získať prístup k týmto údajom. Ako dotknutá osoba máte nárok na prístup k informáciám o: účeloch spracúvania, kategórii dotknutých osobných údajov, okruhu príjemcov, o dobe spracúvania a uchovávania, o postupe v každom automatickom spracúvaní, prípadne o následkoch takéhoto spracúvania a i. (čl. 15 Nariadenia). Ako spoloční prevádzkovatelia máme právo použiť všetky primerané opatrenia na overenie totožnosti dotknutej osoby, ktorá žiada o prístup k údajom, najmä v súvislosti s online službami  a identifikátormi. Na základe žiadosti dotknutej osoby vystavia spoloční prevádzkovatelia potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje dotknutej osoby, ktoré sa jej týkajú. Pokiaľ spoloční prevádzkovatelia tieto údaje spracúvajú, vystavia na základe žiadosti kópiu týchto osobných údajov dotknutej osoby. Vystavenie prvej kópie je bezplatné. Za akékoľvek ďalšie kópie, o ktoré osoba požiada, bude prevádzkovateľ účtovať poplatok zodpovedajúci administratívnym nákladom, ktoré mu s vystavením kópie vzniknú. Pokiaľ osoba požiada o informácie formou elektronických prostriedkov, budú jej poskytnuté v bežne používanej elektronickej podobe, a to formou e-mailu, pokiaľ nepožiada o iný spôsob.

Právo na obmedzenie spracúvania

 je možné uplatniť, ak ako dotknutá osoba napadnete správnosť osobných údajov a ostatných náležitostí v zmysle článku 18, recitálu 67 Nariadenia, a to formou dočasného presunutia vybraných osobných údajov do iného systému spracúvania, zamedzenia prístupu používateľov k vybraných osobným údajov alebo dočasné odstránenie spracúvania.

Právo na opravu 

pokiaľ o nej spoloční prevádzkovatelia evidujú nesprávne osobné údaje. Zároveň má dotknutá osoba právo na doplnenie neúplných osobných údajov. Spoloční prevádzkovatelia vykonajú opravu, prípadne doplnenie osobných údajov bez zbytočného odkladu po tom, čo ich dotknutá osoba požiada. 

Právo na výmaz

„zabudnutie“ tých osobných údajov, ktoré sa jej /dotknutej osoby/ týkajú. Toto právo dotknutej osoby je však vzhľadom na svoju povahu a závažnosť obmedzené stanovením ďalších predpokladov, t.j. spoloční prevádzkovatelia bez zbytočného odkladu po uplatnení tohto práva dotknutou osobou vymažú osobné údaje, ak je splnený niektorý z nasledujúcich predpokladov:  a) osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali alebo inak spracúvali; b) dotknutá osoba odvolá súhlas, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva; c) dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu osobných údajov; d)osobné údaje sa spracúvali nezákonne; e) je dôvodom pre výmaz splnenie povinnosti zákona, osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, alebo f) osobné údaje sa získavali v súvislosti s ponukou služieb informačnej spoločnosti osobe mladšej ako 16 rokov. 

Dotknutá osoba nebude mať právo na výmaz osobných údajov za predpokladu, že je ich spracúvanie potrebné:  a) na uplatnenie práva na slobodu prejavu a na informácie; b) na splnenie povinnosti podľa zákona, osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, alebo na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi; c) z dôvodov verejného záujmu v oblasti verejného zdravia; d) na účely archivácie vo verejnom záujme, na účely vedeckého alebo historického výskumu či na štatistické účely, pokiaľ je pravdepodobné, že právo na výmaz znemožní alebo závažným spôsobom sťaží dosiahnutie cieľov takéhoto spracúvania, alebo e) na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Spoloční prevádzkovatelia vykonajú výmaz osobných údajov dotknutých osôb na základe žiadosti, a to bez zbytočného odkladu po tom, čo vyhodnotia, že žiadosť dotknutej osoby je dôvodná. 

Právo podať návrh na začatie konania 

Dotknutá osoba má právo podať návrh na začatie konania Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, pokiaľ sa domnieva, že boli porušené jej práva v oblasti ochrany osobných údajov.

Právo namietať 

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať voči spracúvaniu jej osobných údajov z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie. Môže namietať spracúvanie jej osobných údajov na základe a)právneho titulu plnenia úloh realizovaných vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci, alebo z právneho titulu oprávneného záujmu prevádzkovateľa; b)spracúvania osobných údajov na účely priameho marketingu; c)spracovania na účely vedeckého či historického výskumu alebo na štatistické účely. Doručenú námietku v primeranom čase posúdime. V tomto prípade nesmieme ďalej spracúvať osobné údaje, ak nepreukážeme nevyhnutné oprávnené záujmy na spracúvanie osobných údajov, ktoré prevažujú nad právami alebo záujmami dotknutej osoby, alebo dôvody na uplatnenie právneho nároku.

Právo na prenosnosť osobných údajov

ako dotknutá osoba máte právo, aby osobné údaje, ktoré ste poskytla spoločným prevádzkovateľom, preniesli ďalším prevádzkovateľom v bežne používateľnom a strojovo čitateľnom formáte za predpokladu, že osobné údaje boli získané na základe súhlasu dotknutej osoby alebo na základe zmluvy a ich spracovanie prebieha formou automatizovaných prostriedkov.

Ďalšie informácie: 

– Účelom spracúvania osobných údajov je dôvod, pre ktorý spoloční prevádzkovatelia spracúvajú osobné údaje dotknutých osôb v informačných systémoch na konkrétne určených právnych základoch. Každé spracúvanie osobných údajov je založené na konkrétnom právnom základe a za konkrétne určeným, oprávneným a výslovne uvedeným účelom. 

– Za účelom maximálnej ochrany Vašich osobných údajov sme ako spoloční prevádzkovatelia prijali primerané personálne, organizačné i technické opatrenia. Našim cieľom je v čo najväčšej miere zabrániť, resp. znížiť riziko úniku, zneužitia, zverejnenia alebo iného použitia Vašich osobných údajov. V prípade, ak by nastala skutočnosť, ktorá pravdepodobne povedie k vysokému riziku pre práva a slobody fyzických osôb, ako dotknutá osoba budete bezodkladne kontaktovaná (čl. 34 Nariadenia).

– V záujme zachovania zásad spracúvania osobných údajov, ktoré ustanovuje Nariadenie, ako aj zákon, najmä zásady minimalizácie osobných údajov, požadujeme od Vás ako od dotknutej osoby iba tie osobné údaje, ktoré nevyhnutnou zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania. Upozorňujeme Vás, že neposkytnutie týchto povinných údajov nevyhnutných na uzatvorenie zmluvy môže mať za následok neuzavretie zmluvného vzťahu.

*(Údaje o spoločných prevádzkovateľoch sa nachádzajú na konci dokumentu)

Informačná povinnosť prevádzkovateľa 

(ďalej aj ako „zásady OOÚ“)

Účely spracúvania, právny základ, kategórie príjemcov, doba uchovávania, info o cezhraničnom prenose, kategórie dotknutých osôb a informácie o automatizovanom rozhodovaní vrátane profilovania rozdelené podľa jednotlivých informačných systémov:

COOKIES

Účel spracúvania osobných údajov: V predmetnom informačnom systéme dochádza k spracúvaniu osobných údajov návštevníkov webovej stránky spoločnosti prostredníctvom súborov cookies Google Analytics pre štatistické, analytické a marketingové  účely.

Právny základ: súhlas používateľa so spracúvaním na viacero konkrétnych účelov (čl. 6 ods. 1 písm. a)

Kategórie príjemcov: poverení zamestnanci

Sprostredkovateľ: Call One, s.r.o.

Lehoty na vymazanie os. Údajov: 

_ga – 2 roky

_gid – 24 hodín

_ga_<container-id> – 2 roky

_gac_gb_<container-id> – 90 dní                                                               

Kategórie dotknutých osôb: osoby, ktoré navštívili webovú stránku spoločnosti

zástupcovia podnikateľov

Kategórie osobných údajov: 

gtag . js (Google Analytics 4)

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – Neuskutočňuje sa

Cezhraničný prenos os. Údajov – Neuskutočňuje sa

e-mail:  gdpr-mgbs@mg-service.sk                                                                                                                        

tel.č.:    032 285 80 20                 

V prípade záujmu o bližšie informácie ohľadom spracúvania OÚ, ako i v prípade žiadostí alebo uplatnení práv dotknutej osoby prosím kontaktujte kontaktnú osobu.

*Členovia skupiny MG

Obchodné meno: MG PZS, s.r.o.

IČO: 36 297 143

Sídlo: Kukučínová 7587, 911 01 Trenčín

Zapísaný v ORSR OS Trenčín, oddiel: Sro, vložka č. 40909/R       

Obchodné meno: MG Business Services, s. r. o.

IČO: 48 216 071

Sídlo: Kukučínová 7587, 911 01 Trenčín

Zapísaný v ORSR OS Trenčín, oddiel: Sro, vložka č. 31896/R

Obchodné meno: MG ODPADY, s. r. o.

IČO: 52 379 141

Sídlo: Kukučínová 7587, 911 01 Trenčín

Zapísaný v ORSR OS Trenčín, oddiel: Sro, vložka č. 38619/R

Obchodné meno: MG GDPR, s. r. o.

IČO: 52 438 996

Sídlo: Kukučínová 7587, 911 01 Trenčín

Zapísaný v ORSR OS Trenčín, oddiel: Sro, vložka č. 38632/R

Obchodné meno: MG DOKUMENT, s. r. o.

IČO: 52 591 387

Sídlo: Kukučínová 7587, 911 01 Trenčín

Zapísaný v ORSR OS Trenčín, oddiel: Sro, vložka č. 38928/R